Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
010-182 71 10 * Hitta hörselklinik * Gratis hörseltest online


Skräddat sitter bäst

Formgjutna hörselskydd är formade efter ett exakt avtryck av din hörselgång och sitter säkert och bekvämt på plats under hela giget. Vi använder enbart mjuk och allergivänlig silikon som anpassar sig efter dina käkrörelser. På så vis riskerar du inte att de släpper in skadligt ljud eller börjar skava.


Hur mycket buller orkar man med?

Visste du att ljudnivån i en förskoleklass kan nå upp till 110 dB under en vanlig dag? Då riskerar du en permanent hörselskada efter bara en och en halv minut i klassrummet.
Vad som gäller är att ju starkare ljudet är - desto kortare tid tar det innan din hörsel skadas. Här kan du se hur lite buller man faktiskt tål.


Hållbara och tvättbara

Våra formgjutna hörselskydd levereras med ett lätt och robust etui där du kan förvara dina skydd när du inte använder dem. De är mycket slitstarka och enkla att tvätta. Ta bara ut filtret och tvätta silikonproppen med en mild tvål i ljummet vatten. Bellman ER är CE-godkända, tillverkade i allergitestad silikon och dessutom snälla mot miljön


Dämpa lagom

När du bär dina hörselskydd är det viktigt att de dämpar lagom så att du får precis rätt ljudnivå i örat. 

Vid 65 – 70 dB i örat överdämpar skydden och du hör inte kollegor, maskiner eller varningssignaler. Hörselkåpor och skumproppar har ofta detta problem.

Vid 80 – 85 dB i örat underdämpar de och du riskerar då en permanent hörselskada. Bygelproppar underdämpar ofta pga problem med ljudläckage.

Vid 75 dB hör du precis det du behöver höra utan risk för skador.


Prioritera passform

Dina öron är känsligare än du tror. Visste du att om du slarvar med skydden i 5 minuter under ett 8-timmarspass så återstår bara 10% skyddseffekt? Det är därför viktigt att du väljer hörselskydd med god passform så att du kan bära dem hela arbetsdagen.

Formgjutna skydd tillverkas i mjuk och allergivänlig silikon efter ett exakt avtryck av din hörselgång. De sitter därför bekvämt på plats utan att skava eller täppa till.
Våra formgjutna hörselskydd


Bellman ER

Är speciellt utvecklade för musiker som behöver dämpa ljudnivån utan att ge avkall på ljudkvaliteten.


Läs mer


Bellman RC

Rekommenderas t.ex. för tandläkare, idrottslärare, flygplats- och restaurangpersonal.


Läs mer


Bellman Chill

En god natts sömn är avgörande för vår hälsa. Bellman Chill dämpar oljudet så att du kan vila ostört.


Läs merBellman Drive

Är speciellt utvecklade för att minska bullret utan att förstöra körupplevelsen. Läs mer


Bellman Swim

Undvik irritation eller infektion i hörselgången vid kontakt med vatten. Passar både för dig som utöver olika formar av vattensport. 

Läs merRC Kommunikation

RC kommunikation är utvecklad för att höra komradion i speciellt utsatta miljöer där det inte är lämpligt att använda en traditionell radioanslutning.

Läs mer